Program 2018

Onsdag 06. juni – fra kl 19:30

Kvelden før. Sosial møteplass med mat & drikke

For påmeldte.

Torsdag 07. juni –  kl 10:00-17:00

Velkommen!

Hva koster en dårlig barndom?

v/Victor Norman, samfunnsøkonom
Victor Norman er for de fleste kjent som en samfunnsøkonom med et godt blikk på offentlig forvaltning. Han har vært professor og rektor ved Norges handelshøyskole og arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen.
På årets konferanse vil han gi oss innsikt i verdien av forebyggende arbeid. Hva koster egentlig en dårlig barndom? Er det riktig at man får 10 kroner tilbake for 1 krone investert i omsorgen rundt et barn?

Victor Norman

Verdien av tidlig investering, en modell fra KS

v/Lasse Jalling, KS innovasjon
KS jobber for en nyskapende kommunesektor og innovasjon kan bidra til å forbedre det eksisterende, men er også en måte å løse nye komplekse floker på. Lasse Jalling vil presentere hvordan KS jobber for å øke kommunenes innovasjonsevne og spesielt hvordan de vil bidra til å øke fokus på verdien av tidlig investering.

Lasse Jalling

Asker velferdslab, tidlig investering i praksis

v/Ingrid Blichfeldt, prosjektleder Asker kommune
Skal man oppnå varige resultater, må alle velferdspilarene; arbeid, helse, utdanning og bolig, arbeides med samtidig. Asker Velferdslab viser et praktisk eksempel på investeringstenkningen som snur ressursinnsatsen fra reparasjon til forebygging. Å investere er å ta seg råd til forebygging og tidlig innsats.
I 2017 vant Asker kommune Innovasjonsprisen fra KMD. De har også vunnet en europeisk pris og er semifinalist i en internasjonal innovasjonskonkurranse.

Asker Velferdslab

Pause

From Generation to Generation: Authoring a New Story Together

v/Bliss Browne og Caroline B. Adelman
Bliss Browne er banebrytende på mobilisering av borgere og det å skape positiv utvikling i selv sosialt belastede områder. Hun er kjent som stifteren av Imagine Chicago i 1992 og har jobbet med sosial innovasjon og byutvikling i over 25 år.
Til konferansen kommer hun sammen med sin datter, Caroline B. Adelman, for å snakke om hvordan man mobiliserer innbyggere i lokalsamfunnet. De vil også holde en workshop der de deler erfaringer og underviser i metodikk for involvering.
Browne er utdannet ved Yale University, Harvard University og Kellogg School of Management of Northwestern.

Bliss Browne

Innovasjonsprisen 2018. De nominerte er

KMDs Innovasjonspris er en anerkjennelse til kommuner og fylkeskommuner som tør å gå nye veier. Vinneren blir kåret av KMD på konferansen på fredag.
20 kommuner har søkt om KMDs innovasjonspris: Bergen kommune, Bydel gamle Oslo, Drammen kommune, Gran kommune, Grimstad kommune, Halden kommune, Ibestad kommune, Jevnaker kommune, Larvik kommune, Oslo kommune, Sarpsborg kommune, Skedsmo kommune, Skien kommune, Sola kommune, Stavanger kommune, Strand kommune, Trondheim kommune, Træna kommune, Østre-Toten kommune og Øyer kommune

Innovasjonsprisen 2018

DYPDYKK – Torsdag

Mer informasjon om dypdykkene kommer…

1 – Best practices for building contructive relationships. v/Bliss Browne og Caroline B. Adelman

2A – Trivsel og mestring i skolen. v/Forskningsrådet, Modum kommune, Buskerud fylkeskommune og Rogaland fylkeskommune.

2B – Kommer snart …

3A – Hva er samskaping? v/SoCentral

3B – Vi bygger en bedre oppvekst. v/Abildsø Gård, MakersHubOslo og Gateentreprenørene.

Avslutning

Festmiddag i storsalen i Arendal kultur- og rådhus – Fra 19.30

For påmeldte.

Fredag 08. juni – kl 09:00-13:00

DYPDYKK – Fredag

Mer informasjon om dypdykkene kommer…

1 – Samskaping i praksis. Workshop der man får være med å teste deler av metodikken for samskaping som er under utvikling av Asker kommune, SoCentral og Fremtidens kommuner.

2 – Å oppdage de som trenger hjelp. v/Minos, Bærum kommune og Arendal kommune

3 – kommer snart…

Pause

«Helsesista» har 140 000 følgere. Hvorfor sluttet hun egentlig i kommunen?

v/Tale Krohn Engvik
– Helsesista ble skapt fordi jeg som helsesøster i kommunen, opplevde at jeg ikke var tilgjengelig nok for elevene på mine skoler.
Hva kan kommunene gjøre for å jobbe bedre forebyggende?
Helsesista har over 140 000 følgere på Snapchat. Der deler hun en dundrende miks av seriøs kunnskap, kreativ galskap, humor, kjærlighet og #happymoments. Et hårete mål er å bedre den psykiske helsen til norsk ungdom.

Tale Krohn Engvik

SAMMEN mot et felles mål

v/Levanger kommune og SOS-barnebyer
SAMMEN skal bidra til at ungdom som har flyktet alene til Norge får mulighet til å bli kjent med norsk ungdom. Slik kommer de raskest og på den mest naturlige måten inn i lokalmiljøet på sitt nye hjemsted. De får en reell mulighet til å bli en del av sosiale nettverk og få venner.
SOS-barnebyer og norske kommuner tilrettelegger prosjektet, men det er engasjert ungdom som er avgjørende for at prosjektet gir resultater. Levanger kommune vil fortelle hva SAMMEN har gitt dem.

Levanger kommune - SAMMEN

Utdeling av innovasjonsprisen 2018.

KMDs Innovasjonspris er en anerkjennelse til kommuner og fylkeskommuner som tør å gå nye veier. Aase Marthe Horrigmo, Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kommer for å  dele ut prisen.

Innovasjonsprisen 2018

Pause

Islands 5 grep for å få ungdom til å slutte med alkohol og rus

v/Heiða Björg Hilmisdóttir, politiker Reykjavik
Heiða Björg Hilmisdóttir sitter i bystyret på Reykavik, og er andrerepresentant for sosialdemokratene etter ordføreren. Hun har arbeidet med barn og unge gjennom mange år og kommer til Arendal for å fortelle hvordan de er gått drastisk til verks for å komme ungdomskriminalitet til livs.  De innførte blant annet portforbud for unge, gav økonomisk støtte til fritidsaktiviteter og fikk foreldrene til å forplikte seg til å bruke mer tid med barna.

 

Heiða Björg Hilmisdóttir

Hemligheten bak gode beslutninger

v/Ari Riabacke, Phd ledelse og beslutningstakning
Trygghet, mot, innovasjon og glede! Innovasjon handler om å ta beslutninger, men hvordan får vi grupper til å prestere bedre og ta bedre beslutninger?
Ari Riabacke har doktorgrad i beslutningstaking og skal snakke om det å lede seg selv og andre i en tid hvor endringene er store. Han henvender seg til både hjerte og hjerne. Det er jo slik det er med mennesker – uansett om det handler om å lede, motivere, overtale eller informere.

Ari Riabacke

Vi tar forbehold om endringer i programmet.