fremtidenskommuner-logo

FREMTIDENS KOMMUNER

Tema 2018: TIDLIG UTE

6. – 8. juni, Arendal kultur- og rådhus

Å investere tidlig i barn og unge gir avkastning. Hvordan kan kommunene bli bedre på dette?

Fremtidens kommuner har satt mange temaer på agendaen og 2018 blir ikke noe unntak. Vi våger å kalle oss den mest inspirerende og lærerike konferansen som fokuserer på innovasjon i offentlig sektor. Med både nasjonale og internasjonale profiler blir det praktiske og lærerike eksempler, inspirerende historier og god stemning.

Møt inspirerende folk og nyt sola på Sørlandet.
Vi sees i Arendal

7. og 8. juni blir fylt med inspirerende innhold.
Her er noen innlegg vi vil lære mye av.

Programmet slippes fortløpende frem til konferansen.

Victor Norman

VICTOR NORMAN

PROFESSOR EMERITUS

Victor Norman er kjent for de fleste som en samfunnsøkonom med et godt blikk på offentlig forvaltning. Han har vært professor og rektor ved Norges handelshøyskole og arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen.

På årets konferanse vil han gi oss innsikt i verdien av forebyggende arbeid. Hva koster egentlig en dårlig barndom? Er det riktig at man får 10 kroner tilbake for 1 krone investert i omsorgen rundt et barn?

BLISS BROWNE

MASTER COMMUNITY BUILDER

Hun har jobbet med sosial innovasjon i over 25 år. Bliss har vært banebrytende når det kommer til mobilisering av borgere og skape positiv utvikling i selv sosialt belastede områder. Gjennom «Imagine Chicago» som hun stiftet i 1992 har hun har demonstrert sosial og innovativ byutvikling.

Bliss Browne har utdannelse fra Yale University, Harvard University og Kellogg School of Management of Northwestern.

Engvik

TALE KROHN ENGVIK

HELSESISTA

– Helsesista ble skapt fordi jeg som helsesøster i kommunen, opplevde at jeg ikke var tilgjengelig nok for elevene på mine skoler. 
Hva kan kommunene gjøre for å jobbe bedre forebyggende?

Helsesista har nå over 40 000 følgere på Snapchat. Der deler hun en dundrende miks av seriøs kunnskap, kreativ galskap, humor, kjærlighet og #happymoments. Et hårete mål er å bedre den psykiske helsen til norsk ungdom.

Ari Riabacke

ARI RIABACKE

DR.PHIL BESLUTNINGSTAKING

Trygghet, mot, innovasjon og glede!

Innovasjon handler om å ta beslutninger, men hvordan får vi grupper til å prestere bedre og ta bedre beslutninger? Ari har en doktorgrad i beslutningstaking og skal snakke om det å lede seg selv og andre i en tid hvor endringene er store. Han henvender seg til både hjerte og hjerne. Det er jo slik det er med mennesker – uansett om det handler om å lede, motivere, overtale eller informere.

Asker Velferdslab

ASKER KOMMUNE

VELFERDSLAB

Skal man oppnå varige resultater, må alle velferdspilarene; arbeid, helse, utdanning og bolig, arbeides med samtidig. Asker Velferdslab viser et praktisk eksempel på investeringstenkningen som snur ressursinnsatsen fra reparasjon til forebygging. Å investere er å ta seg råd til forebygging og tidlig innsats.

I 2017 vant Asker kommune Innovasjonsprisen fra KMD. De har også vunnet en europeisk pris og er semifinalist i en internasjonal innovasjonskonkurranse.

LEVANGER KOMMUNE

SAMMEN

SAMMEN skal bidra til at ungdom som har flyktet alene til Norge får mulighet til å bli kjent med norsk ungdom. Slik kommer de raskest og på den mest naturlige måten inn i lokalmiljøet på sitt nye hjemsted. De får en reell mulighet til å bli en del av sosiale nettverk og få venner.

SOS-barnebyer og norske kommuner tilrettelegger prosjektet, men det er engasjert ungdom som er avgjørende for at prosjektet gir resultater. Levanger kommune vil fortelle hva SAMMEN har gitt dem.

Samarbeidspartnere

KS  Arendal kommune  Aust-Agder fylkeskommune Vest-Agder fylkeskommune  Regionplan Agder logo  Sørlandet kunnskapshavn  InnoMed  Napha  Fug  Ergoterapeutene  Frelsesarmeen  Røde kors  Blå kors  Kirkens bymisjon  Nasjonalforeningen for folkehelsen  Helse- og omsorgsdepartementetNTNU logo INN-logoFolkehelseinstituttet    Ferd  Difi logo  Forskningsrådet  So_Central_logo-sh  Rehabiloteringsforum-DK  marselisborgcenteret  asker-kommune  kmd-logo  Statens Seniorråd  UIA logo  Beyond risør