Program 2015 – Morgendagen utfordrer dagens løsninger

Onsdag 10. juni
kl 19:30 – 22:30

Kvelden før (for påmeldte)

For de som ankommer kvelden før konferansen starter, samles vi først til en uformell kveld i teltet foran Arendal kultur- og rådhus. Her serveres det lett mat og drikke.

Act2 teaterforum presenterer DEN BLÅ TIMEN

Kl 21:00 går vi videre inn i kulturhuset til teaterforestillingen Den blå timen. Her inviteres publikum til å tvile på premissene og til å spørre: Kunne ikke personene ha handlet annerledes, valgt alternative løsninger, og dermed unngått det tragiske utfallet. Se plakat
Arrangør: Kirkens Bymisjon, Røde Kors, Napha, Safir, batteriet.no og act2.

Torsdag 11. juni
kl 10:00

Velkommen!

Trude Andresen, områdedirektør i Kommunesektorens organisasjon KS  og Anders Vege, seksjonsleder Nasjonalt Kunnskapssenter for Helsetjenesten, er vertskap og setter dagsorden.

Andresen og Vege
kl 10:25

Morgendagens floker og utfordringer  trigger innovasjonsevnen

Victor D. Norman, professor fra Handelshøyskolen i Bergen er en skarp analytiker og utfordrer i offentlig debatt. Han utfordrer våre forestillinger om fremtiden.

Victor Norman
kl 11:00

Pause

kl 11:20

EXPO Arendalskonferansen

EXPO-Arendalskonferansen
kl 12:15

Ny velferd nye  løsninger – kommune 3.0

Peter Frans Pietras, direktør for barn og unge m.m i Odense kommune  utfordrer våre forestillinger om hvordan neste generasjon kommuner løser sine oppgaver.

Peter Frans Pietras
kl 12:45

Lunsj i foajeen og i teltet utenfor

kl 13:45

Dypdykk– et galleri av innfallsvinkler og løsninger

Du får muligheten til å velge 2 av 15 temaer som vil gi deg innsikt i innovasjon, verktøy og erfaringer på en rekke kommunale områder. Hver fordypning er 45 minutt. Du velger hva du vil delta på under konferansen.
Les mer om dypdykkene

kl 15:45 – 16:15

Pause

kl 16:15 – 16:50

Radikalisering i norske lokalsamfunn

Benedicte Bjørnland, Pst sjef, utfordrer kommunene på en mer offensiv praksis for å forhindre radikalisering. Hun møter Yngve Carlsson, spesialrådgiver KS, som har lang erfaring som forsker på dette området, samt Masud Gharahkhani, gruppeleder for Arbeiderpartiet, Drammen bystyre. Dialogen ledes av Helge Eide, områdedirektør i KS.

Benedicte Bjornland
kl 16:50 – 17:30

Jeg er mer enn du tror?

Lisbeth Zornig Andersen, dansk økonom, forfatter og debattør med fokus på utsatte mennesker. Hun kombinerer sin personlige historie med å gi oss innsikt i hvilke ressurser vi som oftest overser. Hun er blant de mest innflytelsesrike på området i Danmark.

Lisbeth Zorning Andersen
kl 19:30

FESTMIDDAG (for påmeldte)

Tradisjonen tro samles vi til festmiddag torsdag kveld på Arendal kultur- og rådhus. Her blir det servert en herlig tapasbuffet og musikalske innslag i toppklasse.

Fredag 12. juni
kl 09:00

Innovasjonsreise mot fremragende resultater

Velkommen til ny innovasjonsdag.

kl 09:10

Elevenes læring i fremtidens skole

Sten Ludvigsen, professor, leder et statlig utvalg som utreder fremtidens skole. Utredningen vekker stor interesse i kommunene og forventningene er store til hva som presenteres et par dager etter konferansen.
Les mer om utvalgets arbeid på blogg.regjeringen.no/fremtidensskole

Sten Ludvigsen
kl 09:50 – 10:10

Pause

kl 10:10

Demenslandsbyen Hogeweyk i Nederland – visjon og resultat

Yvonne van Amerongen, daglig leder. Heijer tar jevnlig i mot norske delegasjoner som vil vite mer om den internasjonalt anerkjente landsbyen for demente. Et unikt konsept som tilbyr teater, reisebyrå, restauranter, butikk og ikke minst spesialtilpassede tilbud til ulike mennesker med demens. Frivillige har en nøkkelrolle og de utfordrer bruken av fagkompetanse i løsningene.

Yvonne van Amerongen
kl 10:55 – 11:05

Kommentar og refleksjon fra helsepolitisk rådgiver Anne Kjersti Toft, Nasjonalforeningen for folkehelsen og byplanlegger Michael Fuller-Gee, Arendal.

kl 11:05 – 11:30

Pause

kl  11:30

Hvem vinner Innovasjonsprisen 2015?

Kommunal- og moderningseringsdepartementet (KMD) ønsker å bidra til mer nyskaping i kommunene. De 3 nominerte kommunenes løsninger presenteres av en jury under ledelse av Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd. Prisen deles ut av Paul Chaffey, statssekretær for kommunal- og moderniseringsministeren.

Katinka Greve Leiner
kl 12:00 – 12:20

Pause

kl 12:20

Hvordan løse dagens utfordringer, «in the age of turbulence»?

Anna Kirah, utdannet designantropolog og psykolog er damen som snudde opp ned på Microsofts tilnærming til produktutvikling. Nå gleder hun seg til å utfordre kommunene.

Anna Kirah
kl 12:50

Vi oppsummerer

kl 13:00

Lunsj – vel hjem